domingo, 1 de abril de 2012

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià convoca les proves en un període únic de matrícula

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV) ha convocat les proves d´enguany, que conten amb diverses novetats respecte a edicions anteriors.

Període únic de matrícula. La principal novetat que presenten les proves convocades per a 2012 és que només hi haurà un període de matrícula, que començarà el pròxim dilluns 2 d'abril i finalitzarà el dia 27 d'abril. Enguany, per tant, no podrà formalitzar-se la matrícula també durant el mes de setembre. D'esta manera, tots els aspirants inscrits en les proves tindran el mateix dret a presentar-se a dos convocatòries de les proves: les del juny i les de novembre. Així mateix, en el cas dels aspirants al grau mitjà i al grau superior, també tindran les mateixes oportunitats pel que fa a la reserva de la nota de la primera fase de juny per a les proves de novembre.

Les proves de grau mitjà i superior, en dos fases. Enguany les proves de grau mitjà i superior mantindran la nova organització iniciada l'any passat, en què van passar a efectuar-se en dos fases convocades en dos dies diferents.

En cada un d'estos dos graus, en el dia de realització de la primera fase els aspirants hauran de contestar les preguntes corresponents a les àrees de comprensió i d'estructures lingüístiques. Si l'aspirant supera el 40% en estes dos àrees, podrà passar a la segona fase. En la segona fase, l'aspirant haurà de realitzar les àrees d'expressió escrita i d'expressió oral.

A més, la primera fase del grau mitjà es realitzarà en totes les localitats en dos crides: a les 9.00 h per a les persones amb un primer cognom començat per una lletra compresa entre la A i la L, i a les 12.00 h per a les que comence per una lletra compresa entre la M i la Z. En les proves de novembre, este orde s'invertirà.

La segona fase de les proves de grau mitjà es realitzarà en dos torns només en les localitats d'Alacant, Elda, Torrent i València. En estes quatre localitats, el primer torn començarà a les 9.00 h i el segon torn a les 16.00 h. En el primer torn, en horari de matí, participaran els aspirants de la crida de les 9.00 h de la primera fase, mentres que en el segon torn, en horari de vesprada, participaran els aspirants de la crida de les 12.00 h de la primera fase.

D'altra banda, cal recordar que tots els aspirants que s'hagen presentat al juny a les proves del grau mitjà i del grau superior, i no hagen resultat finalment aptes, podran tornar a presentar-se a la primera fase de novembre per a millorar la nota obtinguda. En eixe sentit, cal recordar que, per a l'obtenció de la qualificació final de novembre, es considerarà la nota més alta de les obtingudes en la primera fase.

Les proves del grau de coneixements orals i del grau elemental continuaran realitzant-se en un únic dia.

Inscripció telemàtica. Els qui opten per realitzar la inscripció completa per esta via enguany es beneficiaran, per segon any consecutiu, d'una reducció del 10% del cost de la matrícula. Per mitjà d'esta via, el ciutadà pot completar tot el procés de matrícula, l'abonament de les taxes i l'enviament de la documentació des del seu propi ordinador, evitant així els diversos tràmits i desplaçaments necessaris en les altres vies d'inscripció. Coneixements orals i grau elemental, 12 euros, preu bonificat 10,80 euros. La resta de proves 15 euros, preu bonificat 13,50 euros.

Per a inscriure's per esta via telemàtica cal entrar en l'adreça http://www.cefe.gva.es/polin/val/jqcv/solicitud.html, des d'on es pot realitzar tot el procés. A més, aquells ciutadans que encara no tenen firma digital, també podran trobar en esta adreça l'imprés de matrícula i obtindre el full d'abonament de taxes que, després d'haver efectuat el pagament en una entitat bancària, caldrà enviar a la JQCV.

D'esta manera, la JQCV impulsa les noves possibilitats que oferix l'administració virtual i els seus indubtables avantatges: més comoditat per als ciutadans, més seguretat en la transmissió de dades, estalvi de paper i el consegüent benefici mediambiental.


CALENDARI DE LES PROVES

Primer període

Dia 2 de juny de 2012:

- Certificat de coneixements orals.
- Àrees 1 i 2 del certificat de grau mitjà.
- Certificat de llenguatge administratiu.


Dia 9 de juny de 2012:

- Certificat de grau elemental.
- Àrees 1 i 2 del certificat de grau superior.


Dia 16 de juny de 2012:

- Àrees 3 i 4 del certificat de grau mitjà.
- Certificat de llenguatge en els mitjans de comunicació.


Dia 30 de juny de 2012:

- Àrees 3 i 4 del certificat de grau superior.
- Certificat de correcció de textos.

Segon període

Dia 3 de novembre de 2012:

- Certificat de coneixements orals.
- Àrees 1 i 2 del certificat de grau mitjà.
- Certificat de llenguatge administratiu.


Dia 10 de novembre de 2012:

- Certificat de grau elemental.
- Àrees 1 i 2 del certificat de grau superior.


Dia 17 de novembre de 2012:

- Àrees 3 i 4 del certificat de grau mitjà.
- Certificat de llenguatge en els mitjans de comunicació.


Dia 24 de novembre de 2012:

- Àrees 3 i 4 del certificat de grau superior.
- Certificat de correcció de textos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario