jueves, 24 de mayo de 2012

Mª José Català oferix una xarrada en Torrent davant de més de 250 persones per a explicar la situació de l'educació en la Comunitat Valenciana

La consellera d'Educació, Formació i Ocupació, María José Català, va participar ahir en un acte de la campanya Responem de la Generalitat Valenciana al municipi de Torrent, on va explicar les decisions adoptades en el marc del Pla Econòmic Financer de Reequilibri de la Generalitat Valenciana (PLANIFICA_GVA 2012-2014).

A l'acte van assistir autoritats locals i prop de 250 veïns de la localitat, que van poder interactuar i parlar amb María José Català. En el transcurs de l'acte, la consellera ha destacat que "la Generalitat està fent un gran esforç per mantenir i augmentar la qualitat del sistema educatiu, tot i els ajustaments que es veu obligada a posar en marxa per la situació econòmica".


De fet, va continuar explicant Català "el Govern Valencià destina
un 30,8% del seu pressupost a l'Educació, fet que converteix el Consell en el Govern autonòmic que més inverteix en l'àmbit educatiu ".
En aquest sentit, la consellera ha explicat que l'any passat la Generalitat va invertir en Educació un percentatge del seu pressupost 9 punts superior al de la mitjana espanyola, tal com es desprèn de l'informe elaborat per CCOO. Així, mentre que a la Comunitat es va destinar un 30,82% del pressupost, la mitjana espanyola se situava en el 21,6%.

Lluita contra l'abandonament escolar

La consellera va explicar que les actuacions d'ajust que està desenvolupant el Consell van a permetre tant la consecució de l'objectiu de dèficit com el sosteniment de les polítiques socials. "En aquests temps difícils anem a buscar el consens de tota la comunitat educativa per lluitar contra el fracàs escolar".

María José Català reafirmar el seu compromís "amb l'escola pública, gratuïta i universal", que ha de perseguir "els valors d'esforç, autoexigència i respecte pel professor". "A partir d'ara hem de implicar les famílies, als docents i l'administració amb un projecte sòlid per lluitar contra el fracàs a l'escola", va explicar la consellera.

"Hem hagut de prendre mesures dures per reduir el dèficit al 1,5%, que és el que la Comunitat necessita per continuar sent solvent en aquests moments, però aquestes mesures no són les culpables de l'abandonament escolar". "Aquestes decisions són flexibles i transitòries i cap va a fomentar la pèrdua de qualitat educativa"

Més places i beques

D'altra banda, Català va anunciar que el seu Departament suprimirà en el pròxim curs escolar un 10% de les instal·lacions educatives provisionals i incrementarà les places en FP i Idiomes i les beques per a universitaris.

En aquest darrer àmbit, la consellera ha indicat que es passarà de 2 a 16,5 milions d'euros, incrementant en més d'un 800% la quantia destinada a beques, "perquè cap estudiant deixe d'accedir a estudiar a la Universitat pública per motius econòmics ".

Finalment, Català s'ha referit al manteniment de la jornada laboral dels docents valencians en 37,5 hores setmanals, atès que l'increment d'hores lectives no afecta la durada de la jornada laboral, sinó a la distribució de tasques dins de la mateixa , de manera que els docents de Primària seguiran tenint 12,5 hores setmanals sense classe per dedicar a altres qüestions i els de Secundària 17,5 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario